Ostens Lager

 

ostens lager ko1

All Västerbottensost som produceras, lagras i minst 14 månader och det sker på ostlagret i Ånäset. Att lagra ost är långtifrån detsamma som att förvara ost under en längre tid.

För att ostarna ska få rätt smak, konsistens och textur krävs minutiös skötsel. Ett perfekt slutresultat kräver kunskap och lång erfarenhet och trots all modern teknik är lagringen fortfarande ett hantverk där personalens fingertoppskänsla är avgörande.

Det kan ni lära er mer om på den utställning som finns på caféet vid
Ostens lager varje dag kl 11-17 från 26/6-13/8.

Ostarna graderas på en skala 1-9. I matbutiker säljs ostar graderade på skalan 4-6.
På caféet säljer vi endast ostar graderade på skalan 7-8! Ostmästaren bär ut den 18 kg tunga osten till caféet där den bitas, vägs och paketeras efter konstens alla regler. Självklart finns det smakbitar av den goda osten!

Guidade turer kan bokas via vår reception eller på tel nr 0934-20488. Gäller minst 10 pers.

Hur hittar jag dit? Sväng vänster vid OKQ8 Ånäset från E4. Ta höger vid COOP.
Följ skyltar till Ostens lager.
Receptionen hjälper dig annars gärna.

Läs mer om Westerbottensosten och Ostens Lager på www.ostenslager.com